Hitmix Radio

Gewoon op verzoek

NU - Algemeen

https://www.nu.nl/algemeen

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nederlander kreeg toegang tot account Wilders na grote Twitter-hack

2020-07-1612:11

NU.nl

Een Nederlander die betrokken is bij een grootschalige hack op Twitter heeft in de nacht van woensdag op donderdag het account van Geert Wilders overgenomen. Dat bevestigt de hacker donderdag aan RTL Nieuws en NOS.

Ruim 3,5 jaar cel voor man die verdrinkende Orlando Boldewijn geen hulp bood

2020-07-1612:05

Joris Peters

De rechtbank in Den Haag heeft donderdag drie jaar en acht maanden cel aan Roy B. opgelegd omdat hij in 2018 heeft nagelaten hulp te bieden aan Orlando Boldewijn, toen die in het koude water van de Haagse plas de Blauwe Loper lag. Doordat hij niet ingreep, is hem aan te rekenen dat de jongen uiteindelijk is verdronken.

Tieners krijgen tien maanden jeugddetentie na doodsteken man in Hoofddorp

2020-07-1612:00

Lisa van der Wal

Twee tieners hebben donderdag tien maanden jeugddetentie opgelegd gekregen voor het doodsteken van een 64-jarige man tijdens een roofoverval in Hoofddorp. Ook is een voorwaardelijke PIJ-maatregel - een soort jeugd-tbs - opgelegd.

Video | Bristol haalt standbeeld van activiste na één dag weg

2020-07-1611:54

NU.nl

In de Engelse stad Bristol werd donderdag het standbeeld van een antiracismeactivite verwijderd. De gemeente heeft het standbeeld laten verwijderen, omdat het zonder toestemming is geplaatst.

<
1

NU - Gezondheid

https://www.nu.nl/gezondheid

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Behaloos thuiswerken: lekker vrij of slecht idee?

2020-07-1611:04

Elise Vermeeren

#Bralessquarantaine, #freethenipple; als we de hashtags op sociale media moeten geloven, zitten vrouwen wereldwijd hun lockdown uit zonder beha. Doet dat iets met je borsten?

Zwarte kool en groene thee in je tandpasta, of toch fluoride?

2020-07-1521:05

Germieke Smits

Verschillende kleurtjes, muntsmaak, fluoride - wie voor het schap met tandpastatubes staat, heeft genoeg te kiezen. Tegenwoordig zijn er ook natuurlijke tandpasta's op de markt, met klei of zwarte kool. Wat moet er in in ieder geval in tandpasta zitten om het effectief te maken?

Trombose: waarom het slim is om steunkousen te dragen in het vliegtuig

2020-07-1521:04

Dorien Dijkhuis

Lange vliegreizen zijn berucht om het risico op trombose. Hoe zit het met lange autoritten? En hoe kan het dat jonge vrouwen soms trombose krijgen? Trombosespecialist dr. Geert-Jan Geersing legt het uit.

Kan de huisarts dementie vaststellen?

2020-07-1521:02

Dorien Dijkhuis

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: kan de huisarts dementie vaststellen?

<
1

NU - Sport

https://www.nu.nl/sport

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Gregorius houdt komend MLB-seizoen mondmasker op vanwege nierziekte

2020-07-1611:49

NU.nl

Didi Gregorius zal dit seizoen in de Major League Baseball (MLB) met een mondmasker spelen vanwege het coronavirus. De Nederlandse honkballer van Philadelphia Phillies heeft een chronische nieraandoening en behoort daarmee tot de risicogroep.

Transferupdates | Ajax-target Kudus ondergaat medische keuring

2020-07-1611:10

NU.nl

Video | FC Porto-fans massaal de straat op om titel te vieren

2020-07-1610:25

NU.nl

FC Porto-supporters gingen woensdagavond de straat op om te feesten. De Portugese club kroonde zich voor de 29e keer tot landskampioen.

Mourinho geïrriteerd na vragen over reserverol Bergwijn: 'Is een teamspeler'

2020-07-1608:37

NU.nl

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho heeft woensdag geïrriteerd gereageerd op vragen over de reservebeurt van Steven Bergwijn in de uitwedstrijd tegen Newcastle United (1-3-zege). De Oranje-international begon voor de tweede wedstrijd op rij op de bank bij de club uit Londen.

<
1

NU - Economie

https://www.nu.nl/economie

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Diepere zakken kopers voornaamste reden voor hogere huizenprijzen'

2020-07-1612:25

NU.nl

De verdriedubbeling van de Nederlands huizenprijzen over de afgelopen 25 jaar is vooral te verklaren door de toegenomen financieringsruimte van kopers. Dat schrijft De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag. Het toenemende woningtekort heeft volgens de centrale bank maar een beperkt effect op de stijgende huizenprijzen.

IKEA komt met veganistisch alternatief voor de miljard Zweedse balletjes

2020-07-1611:58

NU.nl

IKEA introduceert een veganistische versie van het befaamde Zweedse gehaktballetje in zijn restaurants. De ecologische voetafdruk van het vegetarische balletje is volgens het bedrijf 96 procent kleiner dan die van de vleesvariant.

Brussel wil betere inspecties van werkomstandigheden seizoensarbeiders

2020-07-1611:17

NU.nl

De arbeidsomstandigheden van seizoenswerkers moeten verbeteren, onder meer vanwege de corona-uitbraak. Daarom wil de Europese Commissie dat er betere inspecties komen om veiligheid van deze groep arbeiders te waarborgen, meldt de commissie donderdag.

Voor het eerst minder geld online besteed door wegvallen vakantieboekingen

2020-07-1610:59

Eva Schouten

De online omzet is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald doordat veel minder vakanties en vliegreizen zijn geboekt dan een jaar eerder. Dat komt door de coronacrisis en die ontwikkeling heeft ook in het tweede kwartaal doorgezet.

<
1E-mailen
Bellen
Map
Info